UNIVERSITY OF RUSE
UNION OF SCIENTISTS - RUSE

Сборници с доклади за 2010 г.

Филиал - РАЗГРАД
Серия 9.2 - Био- и хранителни технологии.

Корица и начални страници

1. Приложение на перфорирани фолиа за опаковане на свежи плодове в модифицирана атмосфера
       С. Стефанов, Н. Арабаджиева, А. Христова, З. Денкова, Й. Стефанова, Ч. Саздов
2. Genetic analyses and identification of gliadin coding locuses in interspecific hybrid of bread wheat cultivars
       A. Karimov
3. Effects of nutritional and environmental conditions on Burkholderia spp. ecophysiological requirements related to grapevine rhizosphere
       I.Buliskeria, E. Di Mattia
4. Biosensors for determination of lactose by immobilized beta-galactosidase
       N. Kotia, N. Vasileva
5. Исследование процесса осаждения в комбинированном сусловарочном аппарате
       А. Чепелюк, С. Удодов, В.Таран
6. Новые возможности в переработке эфиромасличного сырья для пищевых технологий
       Н. Фролова, И. Сылка, К. Науменко, А. Украинец
7. Особенности деформации продукта в процессах резания и упаковки
       В. Гуць, А. Губеня, О. Коваль
8. Жидкий полуферментированный чай, как основа производства чайных напитков
       М. Кобахидзе, Н. Сеидишвили, И. Чхартишвили
9. Моделирование технологических процессов при создании оборудования пищевой промышленности
       И. Литовченко, М. Шпак, С. Стефанов, В. Хаджийски
10. Интенсивность синтеза полисахаридов у некоторых актиномицетов
       Н. Котия, З. Ломтатидзе
11. Экологически чистое сырье в производстве пищевых продуктов
       М. Кобахидзе Р. Багратиони, С. Папунидзе, Л. Таликадзе
12. Усъвършенствана методика за изчисляване и избор на хладилна инсталация обслужваща отделение за първично винопроизводство
       П. Митев
13. Експериментална уредба за дестилация на виноматериали и ферментирали плодови каши
       П. Митев, С. Кемилев, Н. Стоянов, Н. Благоева
14. Състав на етерични масла от съхранявани плодове на черен пипер (Piper nigrum L.), кимион (Cuminum cyminum L.) и кориандър (Coriandrum sativum L.)
       К. Добрева
15. Състав на етерични масла от смеси на подправките черен пипер (Piper nigrum L.), кимион (Cuminum cyminum L.) и кориандър (Coriandrum sativum L.)
       К. Добрева
16. Коефициенти на дифузия на дъбилни вещества при екстракция на листа от тютюн. Ориенталски тютюн
       Т. Иванова, В. Попова, С. Дамянова, С. Ташева, А. Стоянова, Т. Атанасова, Д. Дамянов
17. Преработката на птичите екскременти - неотменимо звено от общата технология в птицепроизводството
       Г. Драганова, К. Милков
18. Печеливша стратегия за превръщане на птицевъдството в безотпаден отрасъл чрез прилагане ефективни методи на обезвреждане на птичия тор
       Г. Драганова, К. Милков
19. Синтез и доказване на 1,2-епоксидокозан. Теоретично прогнозиране и практическо тестване на противовирусната му активност
       В. Йотов, М. Йотов, Д. Димов, Н. Стоянов
20. Приложение на съвременни методи за анализ на хигиенния дизайн на съоръжения в хранителната промишленост
       В. Хаджийски, С. Стефанов, И. Литовченко, И. Ященко
21. Технология на растителни екстракти за козметиката. Плодове от глог (Crataegus monogyna Jacq.)
       С. Дамянова, С. Ташева, М. Стоянова, П. Денев, А. Стоянова
22. Моделиране на вълнообразен картон с използване на метода на крайните елементи
       Д. Господинов, В. Хаджийски, С. Стефанов
23. Коефициенти на дифузия при получаване на екстракционни ароматични продукти от тютюн. Ориенталски тютюн
       В. Попова, Т. Иванова, С. Дамянова, С. Ташева, А. Стоянова, Т. Атанасова, Д. Дамянов
24. Имобилизация на β-галактозидаза върху модифицирана полипропиленова мембрана
       Н. Василева, Ц. Годжевъргова, В. Йотов, Н. Котия
25. Представяне на тематичната мрежа ISEKI Food (2001 – 2011)
       И. Желева

Последни страници