UNIVERSITY OF RUSE
UNION OF SCIENTISTS - RUSE

CONFERENCE PROCEEDINGS 2016

Филиал - РАЗГРАД
Серия 10.2 - Биотехнологии и хранителни технологии.

Cover
Front Pages

  1. FRI-23-1-BFT(R)-01
    Investigating the impact of bacterial enzyme preparation with collagenase activity on the protein fraction of boiled sausages - Diana Indzhelieva, Diliana Gradinarska, Pavel Chorbadjiev
    Изследване влиянието на бактериален ензимен препарат с колагеназна активност върху белтъчната фракция на варени малотрайни колбаси - Диана Инджелиева, Диляна Градинарска, Павел Чорбаджиев
  2. FRI-23-1-BFT(R)-02
    Nutritional properties of eincorn wheat (Triticum monococcum l.) - review - Gjore Nakov, Viktorija Stamatovska, Ljupka Necinova, Nastia Ivanova, Stanka Damyanova
    Хранителни качества на еднозърнест лимец (Triticum monococcum L.) – oбзор - Гьоре Наков, Виктория Стаматовска, Любка Нечинова, Настя Иванова, Станка Дамянова
  3. FRI-23-1-BFT(R)-03
    Modernization and upgrade of laboratory equipment for analysis of foodstuffs - Zlatin Zlatev
    Модернизация и актуализиране на лабораторно оборудване за анализ на хранителни продукти - Златин Златев
  4. FRI-23-1-BFT(R)-04
    Reodynamical theory of viscous-elastic system deforming - Viktor Goots, Oleksii Gubenia, Oleksandr Guts
    Реодинамическая теория деформирования вязко-упругих систем - Виктор Гуць, Олексий Губеня, Олександр Гуц
  5. SAT-21-P- BFT(R)-01
    Problem of criterion analysis of play-technological systems of packaging lines - Liudmyla Kryvoplias-Volodina, Oleksandr Gavva
    Задача на критериите за анализ на play-технологични системи на опаковъчни линии - Людмила Кривопляс-Володина, Олександр Гавва
  6. SAT-21-P- BFT(R)-02
    Need for insurance of the food industry in the European Union - Mykhailo Arych
    Необходимост от застраховане на хранително-вкусовата промишленост в Eвропейския Съюз - Микхайло Арич
  7. SAT-21-P- BFT(R)-03
    Proper nutrition - the foundation of health and longevity - Galina Shcherbakova
    Правильное питание - основа здоровья и долголетия - Галина Щербакова
  8. SAT-21-P- BFT(R)-04
    Influence of thermal conditions of formation of products from the dough to the quality of finished products - Vitalii Rachok, Vladimir Telychkun, Stefan Stefanov, Yulia Telychkun, Tsvetan Yanakiev, Apostol Simitchiev
    Влияние термических условий формования изделий из дрожжевого теста на их качество - Виталий Рачок, Владимир Теличкун, Стефан Стефанов, Юлия Теличкун, Цветан Янакиев, Апостол Симитчиев
  9. SAT-21-P- BFT(R)-05
    Processing to prevent the appearance of pinking in sparkling wines - Irina Melnik, Aleksandr Kuchukhidze, Panko Mitev, Nikolay Stoyanov
    Технологические обработки по предотвращению появления pinking в шампанских виноматериалах - Ирина Мельник, Александр Кучухидзе, Панко Митев, Николай Стоянов
  10. SAT-21-P- BFT(R)-06
    Verification of BDS en ISO 9308-1:2014 water quality. Enumeration of Escherichia coli and coliform bacteria - part 1: Мembrane filtration method - Danka Ivanova, Galina Grigorova
    Верификация на БДС и ISO 9308 -1:2014 качество на водата. Определяне броя на Escherichia coli и колиформни бактерии - част 1: Метод на мембранно филтриране - Данка Иванова, Галина Григорова
  11. SAT-21-P- BFT(R)-07
    Antimicrobial activity of Bacillus methylo-trophicus 47 against phytopathogenic fungi - Rositsa Denkova, Bogdan Goranov, Desislava Teneva, Zapryana Denkova, Hristo Marinov, Georgi Kostov
    Антимикробната активност на Bacillus methylo-trophicus 47 срещу фитопатогенни гъби - Росица Денкова, Богдан Горанов, Десислава Тенева, Запряна Денкова, Христо Маринов, Георги Костов
  12. SAT-21-P- BFT(R)-08
    Biochemical and molecular-genetic identifi-cation of Lactobacillus strains of human origin - Donka Dimbareva, Rositsa Denkova, Desislava Teneva, Bogdan Goranov, Zoltan Urshev, Zapryana Denkova, Georgi Kostov
    Биохимична и молекулно-генетична идентификация на щамове Lactobacillus от човешки произход - Донка Димбарева, Росица Денкова, Десислава Тенева, Богдан Горанов, Золтан Уршев, Запряна Денкова, Георги Костов
  13. SAT-21-P- BFT(R)-09
    Resistance of probiotic lactobacilli, bifidobacteria and propionic acid bacteria strains to preservatives applied in cosmetic formulations - Bogdan Goranov, Rositsa Denkova, Desislava Teneva, Donka Dimbareva, Zapryana Denkova, Georgi Kostov
    Резистентност на пробиотични бактериални щамове лактобацили, бифидобактерии и пропионова киселина, прилагани като консерванти в козметични рецептури - Богдан Горанов, Росица Денкова, Десислава Тенева, Донка Димбарева, Запряна Денкова, Георги Костов
  14. SAT-21-P- BFT(R)-10
    Chemical composition of essential oil from Stachys cretica subsp.Bulgarica rech. fil - Stanka Damyanova, Albena Stoyanova, Teodora Atanasova, Petko Bozov
    Химичен състав на етерично масло от Stachys cretica subsp. Bulgarica rech. fil. - Станка Дамянова, Албена Стоянова, Теодора Атанасова, Петко Бозов
  15. SAT-21-P- BFT(R)-11
    Chemical composition, antioxidant and antimicrobial activities of extracts from sage (Salvia officinalis L.) - Silvia Mollova, Stanka Damyanova, Iliana Kostova, Ivanka Stoilova, Albena Stoyanova
    Химичен състав, антиоксидантна и антимикробна активност на екстракти от салвия (Salvia officinalis L.) - Силвия Моллова, Станка Дамянова, Илиана Костова, Иванка Стоилова, Албена Стоянова
  16. SAT-21-P- BFT(R)-12
    Fluorescent microscopic analysis of bovine blood neutrophils by QDS labeled anti-bovine neutrophil elastase antibody - Zlatina Becheva, Katya Gabrovska,Tzonka Godjevargova
    Флуоресцентен микроскопски анализ на кръвни кравешки неутрофили с QDS белязано анти-неутрофилна еластаза антитяло - Златина Бечева, Катя Габровска, Цонка Годжевъргова
  17. SAT-21-P- BFT(R)-13
    Analysis of additives in soft drinks - Mariyka Petrova, Ilina Ivanova, Stanka Damyanova, Nastya Ivanova
    Анализ на добавките в безалкохолните напитки - Марийка Петрова, Илина Иванова, Станка Дамянова, Настя Иванова
  18. SAT-21-P- BFT(R)-14
    Amplifiers of taste in meat products - Mariika Petrova, Ilina Ivanova, Stanka Damyanova, Nastia Ivanova, Ibrahim Mustafov
    Усилватели на вкуса в месни продукти - Марийка Петрова, Илина Иванова, Станка Дамянова, Настя Иванова, Ибрахим Мустафов
  19. SAT-21-P- BFT(R)-15
    Basic processes for surface treatment of stainless steel in conjunction with hygienic design of process equipment for the food industry - Galina Angelova, Stefan Stefanov, Snejanka Atanasova
    Основни процеси за повърхностна обработка на неръждаеми стомани във връзка с хигиенния дизайн на технологичното оборудване в хранително-вкусовата промишленост - Галина Ангелова, Стефан Стефанов, Снежанка Атанасова
  20. SAT-21-P- BFT(R)-16
    Advanced and innovative methods for freezing of food products - Delyan Gospodinov, Dimitar Avdjiev, Georgi Mihailov
    Съвременни и иновативни методи за замразяване на хранителни продукти - Делян Господинов, Димитър Авджийски, Георги Михайлов