РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ"
СЪЮЗ НА УЧЕНИТЕ - РУСЕ
ENGLISH
Начало
Покана за участие
Покана за участие (Филиал Разград)
Покана за участие (Филиал Силистра)
Гост лектори
Програмен комитет
Организационен комитет
Работни езици
Тематични направления
Изисквания към оформлението на докладите
Етика за публикуване
Такса за участие
Срокове
Програма на конференцията
Публикуване на докладите
Наградени доклади "Best Paper"
Научни трудове на
Русенски университет
Адрес за кореспонденция
НАУЧНА СЕСИЯ ЗА
СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ
Покана за участие
Доклад-образец
Сборници с доклади
Научни трудове за 2016 г.
Филиал - РАЗГРАД
Серия 10.2 - Биотехнологии и хранителни технологии.
Корица
Начални страници
FRI-23-1-BFT(R)-01
Investigating the impact of bacterial enzyme preparation with collagenase activity on the protein fraction of boiled sausages - Diana Indzhelieva, Diliana Gradinarska, Pavel Chorbadjiev
Изследване влиянието на бактериален ензимен препарат с колагеназна активност върху белтъчната фракция на варени малотрайни колбаси - Диана Инджелиева, Диляна Градинарска, Павел Чорбаджиев
FRI-23-1-BFT(R)-02
Nutritional properties of eincorn wheat (Triticum monococcum l.) - review - Gjore Nakov, Viktorija Stamatovska, Ljupka Necinova, Nastia Ivanova, Stanka Damyanova
Хранителни качества на еднозърнест лимец (Triticum monococcum L.) – oбзор - Гьоре Наков, Виктория Стаматовска, Любка Нечинова, Настя Иванова, Станка Дамянова
FRI-23-1-BFT(R)-03
Modernization and upgrade of laboratory equipment for analysis of foodstuffs - Zlatin Zlatev
Модернизация и актуализиране на лабораторно оборудване за анализ на хранителни продукти - Златин Златев
FRI-23-1-BFT(R)-04
Reodynamical theory of viscous-elastic system deforming - Viktor Goots, Oleksii Gubenia, Oleksandr Guts
Реодинамическая теория деформирования вязко-упругих систем - Виктор Гуць, Олексий Губеня, Олександр Гуц
SAT-21-P- BFT(R)-01
Problem of criterion analysis of play-technological systems of packaging lines - Liudmyla Kryvoplias-Volodina, Oleksandr Gavva
Задача на критериите за анализ на play-технологични системи на опаковъчни линии - Людмила Кривопляс-Володина, Олександр Гавва
SAT-21-P- BFT(R)-02
Need for insurance of the food industry in the European Union - Mykhailo Arych
Необходимост от застраховане на хранително-вкусовата промишленост в Eвропейския Съюз - Микхайло Арич
SAT-21-P- BFT(R)-03
Proper nutrition - the foundation of health and longevity - Galina Shcherbakova
Правильное питание - основа здоровья и долголетия - Галина Щербакова
SAT-21-P- BFT(R)-04
Influence of thermal conditions of formation of products from the dough to the quality of finished products - Vitalii Rachok, Vladimir Telychkun, Stefan Stefanov, Yulia Telychkun, Tsvetan Yanakiev, Apostol Simitchiev
Влияние термических условий формования изделий из дрожжевого теста на их качество - Виталий Рачок, Владимир Теличкун, Стефан Стефанов, Юлия Теличкун, Цветан Янакиев, Апостол Симитчиев
SAT-21-P- BFT(R)-05
Processing to prevent the appearance of pinking in sparkling wines - Irina Melnik, Aleksandr Kuchukhidze, Panko Mitev, Nikolay Stoyanov
Технологические обработки по предотвращению появления pinking в шампанских виноматериалах - Ирина Мельник, Александр Кучухидзе, Панко Митев, Николай Стоянов
SAT-21-P- BFT(R)-06
Verification of BDS en ISO 9308-1:2014 water quality. Enumeration of Escherichia coli and coliform bacteria - part 1: Мembrane filtration method - Danka Ivanova, Galina Grigorova
Верификация на БДС и ISO 9308 -1:2014 качество на водата. Определяне броя на Escherichia coli и колиформни бактерии - част 1: Метод на мембранно филтриране - Данка Иванова, Галина Григорова
SAT-21-P- BFT(R)-07
Antimicrobial activity of Bacillus methylo-trophicus 47 against phytopathogenic fungi - Rositsa Denkova, Bogdan Goranov, Desislava Teneva, Zapryana Denkova, Hristo Marinov, Georgi Kostov
Антимикробната активност на Bacillus methylo-trophicus 47 срещу фитопатогенни гъби - Росица Денкова, Богдан Горанов, Десислава Тенева, Запряна Денкова, Христо Маринов, Георги Костов
SAT-21-P- BFT(R)-08
Biochemical and molecular-genetic identifi-cation of Lactobacillus strains of human origin - Donka Dimbareva, Rositsa Denkova, Desislava Teneva, Bogdan Goranov, Zoltan Urshev, Zapryana Denkova, Georgi Kostov
Биохимична и молекулно-генетична идентификация на щамове Lactobacillus от човешки произход - Донка Димбарева, Росица Денкова, Десислава Тенева, Богдан Горанов, Золтан Уршев, Запряна Денкова, Георги Костов
SAT-21-P- BFT(R)-09
Resistance of probiotic lactobacilli, bifidobacteria and propionic acid bacteria strains to preservatives applied in cosmetic formulations - Bogdan Goranov, Rositsa Denkova, Desislava Teneva, Donka Dimbareva, Zapryana Denkova, Georgi Kostov
Резистентност на пробиотични бактериални щамове лактобацили, бифидобактерии и пропионова киселина, прилагани като консерванти в козметични рецептури - Богдан Горанов, Росица Денкова, Десислава Тенева, Донка Димбарева, Запряна Денкова, Георги Костов
SAT-21-P- BFT(R)-10
Chemical composition of essential oil from Stachys cretica subsp.Bulgarica rech. fil - Stanka Damyanova, Albena Stoyanova, Teodora Atanasova, Petko Bozov
Химичен състав на етерично масло от Stachys cretica subsp. Bulgarica rech. fil. - Станка Дамянова, Албена Стоянова, Теодора Атанасова, Петко Бозов
SAT-21-P- BFT(R)-11
Chemical composition, antioxidant and antimicrobial activities of extracts from sage (Salvia officinalis L.) - Silvia Mollova, Stanka Damyanova, Iliana Kostova, Ivanka Stoilova, Albena Stoyanova
Химичен състав, антиоксидантна и антимикробна активност на екстракти от салвия (Salvia officinalis L.) - Силвия Моллова, Станка Дамянова, Илиана Костова, Иванка Стоилова, Албена Стоянова
SAT-21-P- BFT(R)-12
Fluorescent microscopic analysis of bovine blood neutrophils by QDS labeled anti-bovine neutrophil elastase antibody - Zlatina Becheva, Katya Gabrovska,Tzonka Godjevargova
Флуоресцентен микроскопски анализ на кръвни кравешки неутрофили с QDS белязано анти-неутрофилна еластаза антитяло - Златина Бечева, Катя Габровска, Цонка Годжевъргова
SAT-21-P- BFT(R)-13
Analysis of additives in soft drinks - Mariyka Petrova, Ilina Ivanova, Stanka Damyanova, Nastya Ivanova
Анализ на добавките в безалкохолните напитки - Марийка Петрова, Илина Иванова, Станка Дамянова, Настя Иванова
SAT-21-P- BFT(R)-14
Amplifiers of taste in meat products - Mariika Petrova, Ilina Ivanova, Stanka Damyanova, Nastia Ivanova, Ibrahim Mustafov
Усилватели на вкуса в месни продукти - Марийка Петрова, Илина Иванова, Станка Дамянова, Настя Иванова, Ибрахим Мустафов
SAT-21-P- BFT(R)-15
Basic processes for surface treatment of stainless steel in conjunction with hygienic design of process equipment for the food industry - Galina Angelova, Stefan Stefanov, Snejanka Atanasova
Основни процеси за повърхностна обработка на неръждаеми стомани във връзка с хигиенния дизайн на технологичното оборудване в хранително-вкусовата промишленост - Галина Ангелова, Стефан Стефанов, Снежанка Атанасова
SAT-21-P- BFT(R)-16
Advanced and innovative methods for freezing of food products - Delyan Gospodinov, Dimitar Avdjiev, Georgi Mihailov
Съвременни и иновативни методи за замразяване на хранителни продукти - Делян Господинов, Димитър Авджийски, Георги Михайлов
<< Обратно към секциите